ilustrační obrázek

Mladí kuchaři předvedli své umění na brněnském výstavišti

14.12.2025 15:30
V pátek 12. prosince 2025 se brněnské výstaviště proměnilo v kulinářské centrum.

Mladí kuchaři z jihomoravských středních škol se utkali v projektu „Z naší přírody – kvalitní potraviny a zvěřina“. Kuchařskou soutěž o titul Šéfkuchař Hubert pořádal Jihomoravský kraj, Státní zemědělský intervenční fond a Českomoravská myslivecká jednota. Výzvou pro talentované kuchaře bylo připravit slavnostní pokrm z kančího hřbetu, a to za využití minimálně tří regionálních surovin. A cíl soutěže? Spojit tradiční zvěřinovou kuchyni s moderním stylem. Po napínavém dni plném originálních chutí a kreativních prezentací si titul Šéfkuchaře Huberta 2025 odnesl Šimon Laichman ze Střední školy Brno, Charbulova. Sekundoval mu pomocný kuchař Matěj Hanák.

Soutěžící týmy pocházely z těchto škol: Střední školy gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, Střední školy Slavkov - Austerlitz, Střední školy Brno, Charbulova, a Střední školy dopravy, obchodu a služeb. V porotě nechyběli zástupci Národního týmu kuchařů ČR – Jaroslav Sapík a Jan Pýcha, za Jihomoravský kraj v ní usedl náměstek hejtmana Marek Sovka.

Všichni účastníci obdrželi dárky, diplomy a pořádnou zásobu kvalitních potravin, včetně těch s označením Regionální potravina.

SoutezVareni-15.jpg
SoutezVareni-35.jpg
SoutezVareni-56.jpg
SoutezVareni-41.jpg
SoutezVareni-30.jpg