V pátek 12. prosince 2025 se brněnské výstaviště proměnilo v kulinářské centrum.
Mladí kuchaři z jihomoravských středních škol se utkali v projektu „Z naší přírody – kvalitní potraviny a zvěřina“. Kuchařskou soutěž o titul Šéfkuchař Hubert pořádal Jihomoravský kraj, Státní zemědělský intervenční fond a Českomoravská myslivecká jednota. Výzvou pro talentované kuchaře bylo připravit slavnostní pokrm z kančího hřbetu, a to za využití minimálně tří regionálních surovin. A cíl soutěže? Spojit tradiční zvěřinovou kuchyni s moderním stylem. Po napínavém dni plném originálních chutí a kreativních prezentací si titul Šéfkuchaře Huberta 2025 odnesl Šimon Laichman ze Střední školy Brno, Charbulova. Sekundoval mu pomocný kuchař Matěj Hanák.
Soutěžící týmy pocházely z těchto škol: Střední školy gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, Střední školy Slavkov - Austerlitz, Střední školy Brno, Charbulova, a Střední školy dopravy, obchodu a služeb. V porotě nechyběli zástupci Národního týmu kuchařů ČR – Jaroslav Sapík a Jan Pýcha, za Jihomoravský kraj v ní usedl náměstek hejtmana Marek Sovka.
Všichni účastníci obdrželi dárky, diplomy a pořádnou zásobu kvalitních potravin, včetně těch s označením Regionální potravina.